Hae tästä blogista

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Jacqueline Kelly; Luonnonlapsi Calpurnia Tate

Koin äsken shokin ö___ö' Käytiin kirjastossa pari päivää sitte F;n kanssa, löysin tämän ihanan kirjan josta pidin, mutta en muistanut kirjoittaa. Otinpa itseäni niskasta kiinni ja päätin kerrankin tehdä heti edellisen perään uuden postauksen. Kirjoitan osoitteen, painan entteriä. Mutta, 'blogin suosio' kohdassa onkin yllättäen yksi numeronpaikka enemmän !! 1000 kävijää meni rikki!! Tekstasin heti F;älle ^^" Kiitos kaikille kävijöille!

Nojuu, asiaan. 

Kirja sijoittuu vuoteen 1899, pieneen kylään Teksasissa.  Kuuden veljen perheessä kasvava tyttö, yksitoistavuotias Calpurnia Tate, 'Callie'  ei voi ymmärtää miksi naisten täytyy opetella pianonsoittoa ja virkkaamista, saati sitten passuuttaa miesväkeä. Callie haluaisi vain tutkia luontoa metsissä, olla luonnontieteilijä! Yhtäkkiä hieman yllättävä ja pelottava isoisä muodostuu Callielle läheiseksi, kun molemmat huomaavat olevansa kiinnostuneita eläinten - ja luonnon tutkimisesta ja luonnontieteistä.        Tuohon aikaan Coca-cola ja automobiilit ovat uusia ja ihmeellisiä asioita.
       Tehdään kirjassa muutakin, kuin vaan kontitaan metsissä muurahaisten perässä. Calpurnian ystävyyssuhteita käydään myös kirjassa lävitse, sekä pohditaan veljien eriskummallista rakastumista.

Kirja on kaunis tarina erinlaisen nuoren tytön kasvusta perheen ainoa tyttärenä. Itseäni tarina ainakin kosketti, varsinkin kun Callien äiti olisi halunnut hänestä siivon nuoren naisen.

Kirjasta pidin kovasti, vaikka en siitä mitään meinaakkaan muistaa >_____< Suosittelen kovasti, ihan mukavaa luettavaa.



☆☆☆☆ / 5. Ei ehkä minun tyyliäni, mutta nautin kovasti.

// Sophie Kinsellan uusi kirja; soitellaan soitellaan on nyt ilmestynyt. Arvatkaa kahdesti kuka aikoo ostaa sen ylihuomenna >:) Matkaluettavaa hiukan junamatkalle Helsinkiin.

-A

3 kommenttia:

  1. Luin joskus vuosi sitten, olin itsekkin kokonaan unohtanut tämän kirjan olemassa olon -____-'
    Juu, ihan hyvähän tää oli .

    VastaaPoista
  2. Sattumalta löysin tämän blogin ja ihan piti kirjautua lukijaksi kun oli niin raikkaan mukava tunnelma täällä :) Itsekin tykästyin Calpurnia Tateen!

    VastaaPoista
  3. Jo nyt alkaa tuntuu että "Oho kylläpä mä oon lukenu monii näistä kirjoista!":)



    "Niina"

    VastaaPoista